Deze site valt het best te zien in beeldresolutie 1024*768 Wilvon organisatie advies Nederlands   Engels              Login  
Signs of excellence-Phronesis, Phronesis antenarrating en storytelling
Breaking out of reductionism
Wie zijn wij Wat kunnen wij Welke diensten leveren wij Wilvon kennis & concepten De wilvon manier Wilvon research Wilvon Phronesis
Documenten Breaking out of linearity Contact
Phronesis

Om echt goed te worden in sociale wetenschappen en de kunst van management moet een individu of organisatie uitmuntend worden in filosofie. En meer specifiek Phronesis, praktische wijsheid. Hoe meer kennis en inzichten op het gebied van Phronesis, des te beter de kunst zal worden. In de nabije toekomst zullen we meer informatie over Phronesis geven op deze website.

Phronesis hebben wij binnen Wilvon meer inhoud en vorm gegeven. Voor ons is Phronesis nauw verbonden met excellente social sciences & practises. En met storytelling en antenarrating. We hebben ook een zeer effectieve en geweldige methodologie ontwikkeld die inmiddels ook gepatenteerd is.

Binnen onze organisatie zijn uitmuntende kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van Phronesis beschikbaar. En we hebben de meest uitmuntende en effectieve methodologie om complexe situaties te doorgronden en te verbeteren. We helpen U en Uw organisatie hier graag mee verder.

 


Bent Flyvbjerg heeft het boek "making social science matter" geschreven. Daarin zegt hij dat de sociale wetenschappen nog te vaak vergeleken worden met de natuurwetenschappen en dat daarom verkeerde onderzoeksmethoden worden gebruikt. Verder stelt hij dat de sociale wetenschappen significant verschillend zijn en daarom andere onderzoeksmethoden vereisen. Hij betoogt dat voor goed sociaal onderzoek Phronesis nodig is.

In zijn algemeenheid maakt Bent Flyvbjerg hierin een goed punt. Maar, in feite schaart hij zich middels die uitspraak bij een grote meerderheid van de huidige organisatie theoristen. Die over het algemeen al een tijd de qualitatieve methodes voorkeur geven boven de quantitatieve methodes. Dit is op zich al een hele verbetering, maar men (zowel Bent Flyvbjerg als de meeste vooruitstrevende organisatiekundigen) hebben in feite nog een verkeerd perspectief. Die in essentie te maken heeft met het feit dat men nog een verkeerd begrip heeft van hoe onze universums/werelden echt in elkaar zitten. Qua structuur en qua kenmerken, of in engels qua structure and nature.

Dit alles lijkt theoretisch maar het is heel fundamenteel. Veel van de huidige problemen in onze samenleving worden veroorzaakt door verkeerde perspectieven en verkeerde begrippen. Bent Flyvbjerg heeft gelijk dat verkeerde onderzoeksmethoden worden gebruikt. Maar hij had en heeft blijkbaar zelf niet genoeg begrip over het waarom.

Dit waarom valt na te lezen in "a phronesis antenarrative" dat te downloaden valt op deze site. En wel hier. In deze werkversie (nog niet af) staat oa wat er nog mis is met huidige sociale wetenschappen. En wat de ultieme manier van kijken is, waar alle sociale wetenschappen en hopelijk ook praktijk naar toe zal gaan. Daarnaast wordt Phronesis hier nader uitgewerkt door middel van diverse "signs of excellence", zijnde verschillende excellente fundamentele qualiteiten die onze maatschappij nodig heeft.

 
Home     Copyright 2024 Wilvon Organization & Developments. All rights reserved.