Deze site valt het best te zien in beeldresolutie 1024*768 Wilvon organisatie advies Nederlands   Engels              Login  
Signs of excellence-Phronesis, Phronesis antenarrating en storytelling
Breaking out of reductionism
Wie zijn wij Wat kunnen wij Welke diensten leveren wij Wilvon kennis & concepten De wilvon manier Wilvon research Wilvon Phronesis
Documenten Breaking out of linearity Contact
Waarom onderzoek Wilvon termen Phronesis antenarrating

Wij van Wilvon Organization & Developments streven er natuurlijk, net als iedere professionele organisatie, naar om onze diensten voor onze klanten zo goed mogelijk uit te voeren. Onze kwaliteit en wijze van uitvoering verschillen echter wezenlijk van onze concurrenten. Omdat zowel onze aanpak als onze kennis het verschil kunnen en zullen maken.

We streven er voortdurend naar om onze kennis en begrip van ons werkterrein te verbeteren. Door simpelweg goed gebruik te maken van onze zintuigen, maar ook door sterk pragmatisch onderzoek in theorie en praktijk.

Onze onderzoeksactiviteiten bestaan onder andere uit:

  • Analyseren en reflecteren op geschreven discourses in oa de betere kranten, tijdschriften en op internet
  • Deelname aan specialistische forums en mailing lijsten die gaan over belangrijke issues voor onze diensten en management in het algemeen
  • Deelname aan discussies met intellectuelen in binnen en buitenland. Bijvoorbeeld tijdens seminars met kritische mensen met goed inzicht in de maatschappij en hun eigen interesse gebieden
  • Uitgebreide reflecties op geschreven en gesproken discourses
  • Eigen onderzoek. Onderdeel hiervan is ons eigen onderzoek op het moment. Een deel hiervan valt te vinden onder de link "documenten" op deze website. Hier staan "special downloads". Dit betreft PDF bestanden met interessante informatie.

We zullen in de toekomst meer informatie over ons eigen onderzoek op deze site vermelden. Meer algemene informatie over onderzoek van andere intellectuelen en partijen is te vinden op andere plekken op deze website.

Indien U op het moment een professionele en kundige partner zoekt voor organisatie advies, training en/of management, neem dan vooral contact met ons op.

 


Onze activiteiten als consultant zijn voor een groot deel gebaseerd op onderzoek. Dit onderzoek is en was nodig omdat we op een dusdanig hoog niveau bezig zijn dat we constant verbeteringsmogelijkheden zien op het gebied van sociale wetenschappen en de sociale praktijk.

De afgelopen jaren is de meeste tijd besteed aan herformulering en ontwikkeling van het fundament waarom onze sociale wetenschappen in het algemeen zijn gebaseerd. Dit is een proces waar we nog steeds mee bezig zijn, en ook blijven. Maar de basis is al lang bekend en ook hebben we op basis daarvan een zeer effectieve change management methodology ontwikkeld. Waarvan we zelfs durven te beweren dat het de meest effectieve en vooral ook praktische change management methodology is die op dit moment beschikbaar is.

Meer daarover valt te vinden hier op deze site, ook hier bij Wilvon Research. Maar dan de link "phronesis antenarrating". Phronesis antenarrating is gebaseerd op de term antenarrating. Deze term antenarratig is bedacht en vooral ook verder ontwikkeld door David Boje. Phronesis antenarrating is een wat verder ontwikkelde en specifiek type van antenarrating, ontwikkeld en bedacht door Wilfred Berendsen. In 2009 of 2010 zal hierover worden gepubliceerd in een boek waar David Boje de editor van is.

Phronesis antenarrating is DE manier om veranderingsmethodieken in de toekomst vorm te geven. Het is een zeer effectieve diagnose methode voor allerlei sociale situaties, vooral de meer complexere. Een van de simpele maar kritische en excellente aspecten van phronesis antenarrating is het feit dat het een methodiek is die zich concentreert op begripsvorming van sociale situaties, en het op basis daarvan handelen en/of veranderen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het handelen op basis van reductionistische en foutieve modellen, zoals vaak nog gebeurt met name in overheidsorganisaties.

 

 
Home     Copyright 2024 Wilvon Organization & Developments. All rights reserved.