Deze site valt het best te zien in beeldresolutie 1024*768 Wilvon organisatie advies Nederlands   Engels              Login  
Signs of excellence-Phronesis, Phronesis antenarrating en storytelling
Breaking out of reductionism
Wie zijn wij Wat kunnen wij Welke diensten leveren wij Wilvon kennis & concepten De wilvon manier Wilvon research Wilvon Phronesis
Documenten Breaking out of linearity Contact
Internet links Special downloads Insanities of social sciences

Op dit gedeelte van onze website zullen we documenten plaatsen en/of linken die relevant zijn voor onze organisatie en voor management en de samenleving in het algemeen. Voor wat betreft onze organisatie vermelden we er onder andere bronnen voor onze eigen Phronesis "body of understanding" die we practisisme noemen. Gebaseerd op een nieuw perspectief en fundament voor onze samenleving en management en communicatie. De documenten die hier staan vermeld worden geregeld verder aangevuld en up to date gehouden.

Neem voor meer informatie over ons of onze diensten gerust contact met ons op! 

 


Op de pagina "special downloads" hier op de website zijn documenten gepubliceerd die geschreven zijn binnen Wilvon Organization & Developments. Deze documenten bevatten onder andere het inzicht dat ALLE sociale wetenschappen-en praktijken- zijn gebaseerd op de verkeerde fundamenten. Leidend tot veel gebrek aan inzicht-en daardoor schade- in onze samenleving.

Op deze pagina zullen verdere links worden geplaatst naar documenten die geschreven zijn over hetzelfde onderwerp, zijnde de gestoordheden en verkeerde basis van sociale wetenschappen. Zoals wetenschappen en praktijken van justitie, psychologie en psychiatrie en ook economie.

We starten hierbij met een document geschreven door 10 vooraanstaande economisten. Deze brief is geschreven aan de koningin van Engeland in het jaar 2009. Vervolgens hebben we een link geplaatst naar het Rosenhan experiment, wat bewijst dat psychiaters en psychologen over het algemeen alle gezonde en ongestoorde mensen die men moet diagnostiseren als gestoord zal bestempelen en op zal nemen in een inrichting.

1) Mathematical technique should not dominate real world substance 

Dit is een link naar een brief van 10 vooraanstaande economisten, intellectuelen en academici, aan de koninging van Engeland. Ze argumenteren hierin dat de economische wetenschappen zijn gebaseerd op de verkeerde fundamenten, die vervolgens leiden tot schade in de maatschappij. In dit geval het ontstaan van, en het niet kunnen oplossen van, de economische crisis. Het argument is goed, maar helaas begrijpen de economen zelf niet wat dan wel de juiste manier van kijken en begrip is. Zo ja dan zouden ze immers oa ook de financiele crisis op kunnen lossen. Wat daarvoor nodig is, valt te begrijpen door het document bij 2) op de pagina "special downloads" uitvoerig te lezen en te snappen.

2) The Rosenhan Experiment- Being sane in insane places

Het Rosenhan Experiment heeft de betrouwbaarheid van psychiatrische diagnoses getest. De conclusie is dat deze hoogst onbetrouwbaar zijn. De reden ervan is dat alle psychiatrische diagnoses zijn gebaseerd op gestoorde manieren van kijken en doen. De verkeerde fundamenten. Het gevolg ervan is dat zelfs ongestoorde mensen door de meeste psychiaters en psychologen als gestoord zullen worden bestempeld. En, als men eenmaal deze stempels heeft in rapporten en dergelijke zullen de verkeerde diagnoses zich alleen maar opstapelen. Tezamen met mogelijk schadelijke, maar in ieder geval onjuiste en verkeerde behandelingen van volledig gezonde mensen.

 
Home     Copyright 2024 Wilvon Organization & Developments. All rights reserved.