Deze site valt het best te zien in beeldresolutie 1024*768 Wilvon organisatie advies Nederlands   Engels              Login  
Signs of excellence-Phronesis, Phronesis antenarrating en storytelling
Breaking out of reductionism
Wie zijn wij Wat kunnen wij Welke diensten leveren wij Wilvon kennis & concepten De wilvon manier Wilvon research Wilvon Phronesis
Documenten Breaking out of linearity Contact
Internet links Special downloads Insanities of social sciences

Op dit gedeelte van onze website zullen we documenten plaatsen en/of linken die relevant zijn voor onze organisatie en voor management en de samenleving in het algemeen. Voor wat betreft onze organisatie vermelden we er onder andere bronnen voor onze eigen Phronesis "body of understanding" die we practisisme noemen. Gebaseerd op een nieuw perspectief en fundament voor onze samenleving en management en communicatie. De documenten die hier staan vermeld worden geregeld verder aangevuld en up to date gehouden.

Neem voor meer informatie over ons of onze diensten gerust contact met ons op! 

 


We zullen hier de komende tijd bestanden neer zetten die gedownload kunnen en mogen worden.

De bestanden die hier staan zijn hier gratis te downloaden en na te lezen. Maar de auteursrechten blijven binnen Wilvon. Dat wil oa ook zeggen dat het verder distribueren of copieren of wat dan ook buiten deze website om niet is toegestaan. 

1) Ex-communist change masters??- The Czech case

Dit is een publicatie over de veranderingen in de Tsjechische republiek. Er zitten nog wat onjuistheden in qua visie maar over het algemeen is het een hele goede bron om meer te begrijpen van de historie en cultuur van Tsjechie en ook hoe daar mee om te gaan.

2 Holoplurality- the sole true structure of our universes (link volgen om te downloaden)

Deze link leidt naar een bestand waarin de term Holoplurality, ontwikkeld door Wilfred Berendsen, verder wordt uitgelegd. Holoplurality is een elementaire basis van phronesis maar eigenlijk van alles om ons heen. Omdat het simpelweg de enige echte onderliggende structuur van onze samenleving is. Alle andere structuren zijn er het resultaat van en specifieke types van holoplural structure. In de toekomst zal dit document verder worden uitgebreid, maar vooral het verband met andere begrippen die zijn ontwikkeld zijn erg belangrijk.

3) A phronesis antenarrative

Deze Engelstalige test is nog maar in "draft  fase Dit wil zeggen dat het simpelweg nog niet af is. De auteursrechten van deze tekst, de ideen die hierin worden beschreven en de manier van kijken liggen allemaal bij Wilvon. Het is ook ten strengste verboden om deze tekst te verspreiden of te vermenigvuldigen buiten deze site om. Dat wil zeggen dat het alleen mogelijk is om deze tekst HIER te downloaden. De tekst wordt nu hier in het openbaar gepubliceerd en eenieder die het wil kan het HIER downloaden, gratis, en lezen. Maar auteursrechten blijven bij Wilvon.

4) On philosophia and philophronesis

Deze Engelstalige tekst is tevens een "draft". Het beschrijft de betekenis van philosophia (filosofie) en waarom wij van mening zijn dat hier de term philophronesis aan toegevoegd dient te worden. Vrij kort komt het erop neer dat volgens de oude griekse betekenis philosophia valt te vertalen als het nastreven van theoretische wijsheid. Wij zijn van mening dat de meer specifieke en ontwikkelde praktische wijsheden veel belangrijker zijn om op te reflecteren.

5) Antenarrating our economies (link volgen om te downloaden)

Deze link leidt naar een bestand waarin ons begrip van wat er werkelijk in de economie speelt verder wordt uitgelegd. Wij zien wat er nu in de economie speelt als een logisch gevolg van fout begrip van overheden en economen van wat er echt aan de hand is. De inhoud van dit bestand geeft echter een leidraad voor wat er nodig is om onze economien weer te laten groeien.

6) A phronesis antenarrative about the understanding of money and usage of money in more phronetic ways (link volgen om te downloaden)

Deze link leidt naar een bestand waarin op een andere manier naar geld en het begrip ervan wordt gekeken. By deze analyse is gebruik gemaakt van de door de eigenaar van Wilvon ontwikkelde methodologie van Phronesis Antenarrating. Een belangrijk onderdeel van deze methodologie is een begrip van holoplurality, een ander concept en begrip ontwikkeld door de eigenaar van Wilvon. Net als het fundamentele begrip van transitive values en de rol die dit begrip speelt in onze samenleving.

7) Towards a reenchanted society through storytelling and phronesis antenarrating (link volgen om te downloaden)

Deze link leidt naar een bestand waarin de methodologie van phronesis antenarrating in een wat beknopte uitleg wordt gepresenteerd, en aangewend om een phronesis antenarrative te ontwikkelen over enchantment, reenchantment en disenchantment van onze samenleving en organisaties en individuen. We veralgemeniseren deze begrippen naar begrippen als quality en enrichment, om zodoende tot een meer compleet en ruim begrip te komen.

8) On social judgements (link volgen om te downloaden)

Deze link leidt naar een bestand waarin meer word verteld over social judgements. Het is slechts een eerste opzet hiervan en in de toekomst zal deze tekst ook wel verder worden uitgebreid.

 
Home     Copyright 2024 Wilvon Organization & Developments. All rights reserved.